امنیت در تجارت الکترونیک و آنچه باید بدانید

دسته‌بندی:

خرید اینترنتی در سال‌های اخیر رشد بسیار زیادی کرده است و هر چقدر تجارت الکترونیک و فروشگاه‌های اینترنتی بیشتری پایه‌گذاری می‌شوند، امنیت به موضوع مهم‌تری بدل می‌شود.

چرا امنیت مهم است؟

هم برای مشتری‌ها و هم برای خرده‌فروش‌ها، عواقب مورد حمله قرار گرفتن توسط خطری امنیتی می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد. اگر هکرها اطلاعات حساس را که شامل اطلاعات شخصی مشتریان یا کسب و کارشان می‌شود در اختیار بگیرند، پیامدهای منفی زیادی گریبانگیر آنها می‌شود. مشتریان اعتماد خود را نسب به کسب و کار از دست می‌دهند و دیگر از آنجا چیزی نمی‌خرند، در حالی که کسب و کارها نه تنها در عملیات‌شان دچار اختلال می‌شوند، بلکه اعتبار و برندشان ممکن است برای همیشه از بین برود. وقتی رسانه‌ها خبر رخنه به کسب و کاری را منتشر می‌کنند، ممکن است سرپا شدن آن کسب و کار سال‌های زیادی طول بکشد.

گرچه نمی‌شود جلوی تمام حمله‌های اینترنتی را گرفت، کارهای بسیاری می‌توان برای کاهش خطر آن انجام داد و فرایند هک کردن را برای هکرها و خرابکاران اینترنتی سخت‌تر کرد. اگر کسب و کاری نوپا هستید که قصد دارد خود را به جهان معرفی کند، باید کارهای مرتبط با امنیت بسیاری را در مراحل اولیه انجام دهید. امنیت کسب‌وکار خود را از همان ابتدا از اولویت‌های مهم بدانید تا خود را در معرض خطر حمله و نابودی قرار ندهید. اینجا چند ایده برای امن‌کردن هرچه بیشتر کسب‌وکار اینترنتی آورده شده است.

هاست خود را با دقت انتخاب کنید

مطمئن شوید میزبان وب شما در ارتباط با امنیت وسواسی عمل می‌کند. ازشان بپرسید چه اقداماتی برای امن کردن وبسایت شما انجام می‌دهند. میزبانی را انتخاب کنید که به طور مرتب از همه‌چیز پشتیبان تهیه می‌کند، فعالیت بر روی شبکه را مانیتور می‌کند، در سطح وسیعی فعالیت‌ها را ثبت می‌کند و از یک رمزنگاری قوی پشتیبانی می‌کند. از آنها بپرسید در صورت رخ دادن حمله یا مورد اضطراری چه اقداماتی برای حفاظت از اطلاعات شما انجام می‌دهند. وقتی بدانید که آنها طرحی برای مدیریت بحران دارند کمی خیال شما را از بابت مسائل امنیتی راحت می‌کند. بیشتر بخوانید: «۵ سوال که باید درباره‌ی وب هاستینگ خود بپرسید».

وبسایت خود را امن کنید

مجرمان اینترنتی هر روز تکنیک‌های پیشرفته‌تری برای نفوذ به وبسایت‌ها کشف می‌کنند. پس مطمئن شوید در وبسایت تجارت الکترونیک شما لایه‌های امنیتی قوی برای محافظت در برابر هکرها تعبیه شده است. آخرین بروزرسانی‌های امنیتی را در سایت خود اعمال کنید.

بروزرسانی کنید و پشتیبان بگیرید

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که باید بدانید این است که امنیت کاری نیست که یک بار انجام دهید. باید به طور مرتب امنیت وبسایت خود را مانیتور کنید، پشتیبان‌های متناوبی بگیرید و از آخرین نسخه‌ی نرم‌افزارها و افزونه‌ها استفاده کنید. به محض انتشار نسخه‌های جدید آنها را نصب کنید تا باگ‌ها و حفره‌های شناخته شده برطرف شوند. اگر از وبسایت خود مرتباً پشتیبان بگیرید، به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان می‌توانید بحران احتمالی را مدیریت کنید. از نصب هر نرم‌افزار ناشناخته بپرهیزید. زیرا آنها می‌توانند شما را در معرض هک قرار دهند.

از گذرواژه‌های امن استفاده کنید

اگر از گذرواژه استفاده می‌کنید، فقط آنهایی که قدرتمند هستند را ذخیره کنید. این یعنی گذرواژه‌هایی با حروف بزرگ و کوچک، اعداد و حتی کاراکترهای دیگر. گذرواژه‌های پیچیده بسیار امن هستند و هکرها نمی‌توانند به راحتی آنها را پیدا کنند. در صورت وارد کردن مقدار مشخصی گذرواژه‌ی نادرست، دسترسی به ورود را برای کاربر ببندید.

ذخیره کردن اطلاعات شخصی

فقط آن اطلاعاتی را ذخیره کنید که مورد نیاز کسب و کار شما هستند. هرچه اطلاعات کمتری ذخیره کنید بهتر است. هیچ نیازی نیست بیش از آنچه می‌خواهید اطلاعات بگیرید. بنابراین ذخیره کردن اطلاعات شخصی را به حداقل برسانید. همیشه اطلاعات ذخیره شده را در امن‌ترین لایه‌های وبسایت خود ذخیره کنید.

خرید امن

در کشورهایی که از کارت‌های اعتباری استفاده می‌کنند، پیاده‌سازی تمهیدات امنیتی برای خرید بسیار بیشتر از ایران است. آنها باید از سیستم‌های ارزیابی کارت اعتباری استفاده کنند و بدانند چطور خطر کلاهبرداری بازگشت پول را کاهش دهند. اما در ایران، از آنجایی که اطلاعات کارت بانکی در صفحه‌ی خود بانک دریافت می‌شود، لازم نیست از سمت فروشگاه نگرانی وجود داشته باشد. اما یک مساله‌ی مهم استفاده از SSL یا همان HTTPS است. زیرا فروشگاه شما نام کاربری و گذرواژه‌ای منحصربه‌فرد برای ارتباط با درگاه بانکی دارد که باید محفوظ بمانند.

مانیتور کردن وبسایت

وبسایت خود را برای یافتن هر چیز غیرمعمول، غیرمنتظره یا مشکوک زیر نظر بگیرید. این کار جلوی اغلب فعالیت‌های خرابکارانه را می‌گیرد. ابزارهای تحلیل داده‌ی زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کنند فعالیت انجام شده در وبسایت خود را در لحظه ببینید و تحلیل کنید. حتی در صورت بروز حادثه برای شما پیغامی اضطراری می‌فرستند.

آموزش افراد

اگر افراد دیگری برای شما کار می‌کنند، اهمیت امنیت در تجارت الکترونیک را برای آنها شرح دهید. گذرواژه‌ها و اطلاعات ورود را با هیچکس به اشتراک نگذارید و از کارمندان بخواهید اطلاعات دسترسی خود را برای خود محفوظ نگه دارند. دقت کنید که اطلاعات وبسایت و سرورهای شما در اختیار چه کسانی هستند و فقط به آنهایی که قابل اطمینان هستند دسترسی بدهید. ممکن است برخی خرابکاری‌ها توسط کارمندان، یا کارمندان سابق انجام شود پس اگر کسی تیم شما را ترک می‌کند، دسترسی او را از تمام منابع حذف کنید.

 

می‌خواهید فروشگاه اینترنتی راه بیندازید؟

اول با حرفه‌ای‌ها مشورت کنید.

پیام و یا پرسش‌تان را بنویسید.