آیا کسب‌وکار شما برای موبایل آماده است؟

دسته‌بندی:

تجارت موبایل (Mobile commerce) در چند سال اخیر رشد زیادی کرده است. تعداد خریدارانی که از تلفن‌های همراه و تبلت‌ها استفاده می‌کنند روز به روز بیشتر می‌شود.
تحقیقی در وبسایت Forrester نشان می‌دهند که ۵۵ درصد کاربران تلفن‌های همراه و ۶۱ درصد کاربران تبلت‌ها در سال ۲۰۱۸ از دستگاه‌هایشان برای خرید اینترنتی استفاده کرده‌اند.
با وجود این آمارها بسیار از کسب و کارهای کوچک تجارت موبایل را هنوز جدی نگرفته‌اند و خودشان را برای مواجهه با آن آماده نکرده‌اند. پس سوالی که باید از خود بپرسید این است: آیا کسب و کار من برای تجارت موبایل آمادگی دارد یا هنوز در رسیدن به این راه مشکلاتی هست؟
اگر مشکلی وجود دارد این نکته‌ها می‌توانند به شما کمک کنند آماده شوید.

۱. طراحی واکنش‌گرا

طراحی واکنش‌گرا اجازه می‌دهد وبسایت در تمام دستگاه‌ها با هر اندازه‌ی صفحه نمایشی به درستی کار کند. این طراحی مجموعه‌ای از گریدها و کادرهای انعطاف‌پذیر، تصاویر و استفاده‌ی هوشمندانه از CSS است.

بنابراین وقتی درحال راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستید از یک تم واکنش‌گرا استفاده کنید تا در تمام صفحه‌های نمایش (از جمله دسکتاپ، تبلت یا تلفن همراه) به خوبی دیده شود.
بعضی از مزیت‌های طراحی واکنش‌گرا اینها هستند:

  • در تمام صفحه‌های نمایش قابل دیدن است.
  • از یک قطعه کد در تمام دستگاه‌ها استفاده می‌کند.
  • انعطاف‌پذیر است به این معنی که تغییر در یک دستگاه انجام و در تمام دستگاه‌ها اعمال می‌شود.
  • رتبه در موتورهای جستجو را بهبود می‌دهد زیرا جستجوها هم در دسکتاپ و هم در موبایل انجام می‌شوند.

۲. بهینه‌سازی

چه طراحی وبسایت واکنش‌گرا باشد و چه یک اپلیکیشن موبایل داشته باشید، تجربه‌ی کاربری حرف اول را می‌زند.
برای مشتری‌ها مهم نیست در حال استفاده از چه دستگاهی هستند. لپتاپ، تلفن‌های هوشمند یا تبلت. فارغ از نوع دستگاه، آنها به سرعت و کارایی نیاز دارند.
اما وقتی آنها از یک تلفن همراه برای گشتن در فروشگاه استفاده می‌کنند، اغلب عجله دارند و می‌خواهند سریع محصول را پیدا کنند. بنابراین باید محتوای موجود در موبایل را با توجه به این موضوع بهینه کرد.

بهینه کردن وبسایت برای موبایل

مطمئن شوید نسخه‌ی واکنش‌گرای وبسایت یا اپلیکیشن موبایل‌تان فقط محتوای مرتبط و مفید را به کاربر نشان می‌دهد.
منوها و زیرمنوها را به صورت کشویی یا در قالب یک آیکن در گوشه‌ی صفحه بگنجانید تا صفحه خلوت‌تر و خواناتر شود. تعداد متن‌های موجود در صفحه را کاهش دهید و سعی کنید کادربندی سایت را هرچه ساده‌تر در نظر بگیرید.

از بالاپرها به هیچ وجه استفاده نکنید. آنها تمام صفحه را می‌گیرند، بستن‌شان سخت است و ایجاد مزاحمت می‌کنند. از تکنولوژی فلش هم استفاده نکنید زیرا اغلب موبایل‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند.

بهینه کردن سرعت بارگذاری صفحه

سرعت بارگذاری برای هر وبسایت یا اپلیکیشن باید در کمترین حالت ممکن باشد.

در موبایل تعداد صفحه‌ها را به حداقل برسانید. هرچه سایت کندتر بارگذاری شود احتمال این که مشتری آن را رها کند بیشتر است. از ریدایرکت استفاده نکنید. آنها بدون دلیل پهنای باند موبایل را مصرف می‌کنند. در عوض از ریدایرکت برای هدایت مشتری به نسخه‌ی موبایل وبسایت استفاده کنید.
تصاویر غیرضروری را که باعث جذابیت بصری وبسایت می‌شوند حذف کنید. تصاویر بیشتر یعنی زمان بارگذاری بیشتر.

بهینه کردن طراحی صفحه

وبسایت باید در تمام اندازه‌های صفحه به درستی دیده شود. برای مثال دکمه‌ها در صفحه‌های کوچک‌تر باید در جا و اندازه‌ی مناسب قرار بگیرند تا به خوبی دیده شوند و بتوان به راحتی بر روی آنها تپ کرد.
منو و ناوبری سایت باید با یک تپ دیده شود.
تصاویر محصول را کوچک‌تر اما با کیفیت قابل قبول در نسخه‌ی موبایل قرار دهید زیرا بارگذاری آنها در دستگاه‌های موبایل راحت‌تر انجام می‌شود. از قابلیت‌های بزرگنمایی و کوچک‌نمایی دستگاه‌های موبایل استفاده کنید تا مشتریان بتوانند تصاویر را بزرگ‌تر و واضح‌تر ببینند.
تعداد فیلدهای موجود در فرم‌ها، مثل فرم‌های ثبت‌ نام یا ورود را در کمترین حالت ممکن در نظر بگیرید.
مطمئن شوید فرایند تسویه در موبایل ساده، سرراست و سریع است.

بیشتر بخوانید: کاربردپذیری وبسایت و ۱۰ کاری که باید برای آن انجام دهید

۳. وقتی وبسایت موبایلی یا اپلیکیشن آماده شد.

جستجوی آنلاین را برای سایت یا اپلیکیشن بهینه کنید.

امکان فیلتر کردن و مرتب‌سازی را بر اساس برند، رنگ، سایز، ویژگی‌ها، قیمت، خط تولید و هر چیز دیگری که به کسب و کار شما مربوط است، فعال کنید.

ورود و ثبت‌نام آسان

فرایند ورود و ثبت‌نام در وبسایت را با استفاده از شبکه‌های اجتماعی ساده‌تر و سریع‌تر کنید.

به مشتریان بگویید که ثبت‌نام در وبسایت شما چه مزایایی برای آنها دارد، اما آنها را مجبور به ثبت‌نام نکنید. اگر به هر دلیلی نخواستند ثبت‌نام کنند این امکان را به آنها بدهید که به عنوان مهمان تسویه را به اتمام برسانند.

اعتمادسازی کنید

بعضی مشتری‌ها نسبت به خرید اینترنتی دودل هستند. خیال آنها را از بابت ارسال، موجود بودن کالا و امن بودن اطلاعات‌شان نزد شما راحت کنید. چند گزینه‌ی پرداخت در اختیار مشتریان بگذارید.
از همه مهم‌تر، از هر طریقی که می‌توانید اعتماد مشتری را جلب کنید. به کامنت‌ها جواب دهید، مشتریان معتبری که با شما کار می‌کنند را معرفی کنید و غیره.
می‌توانید در وبسایت‌ها و وبلاگ‌های معتبر دیگر رپورتاژ آگهی منتشر کنید یا از وبلاگ‌نویس‌ها و نویسندگان وبسایت‌ها بخواهید یک نقد و بررسی از فروشگاه شما منتشر کنند.

نتیجه

بیش از نیمی از ترافیک وب از موبایل‌ها می‌آید و اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان رو به جلو حرکت کند چاره‌ای جز آماده کردن بستر موبایل ندارید. معادله‌ی ساده‌ای است. شما انتظار مشتریان را برآورده می‌کنید و آنها در عوض به فروشگاه شما اعتماد می‌کنند، آن را به دیگران معرفی می‌کنند و در نهایت درآمد شما را افزایش می‌دهند.

به دنبال مسیر مناسب برای فروشگاه خود هستید؟

همیشه اول با حرفه‌ای‌ها مشورت کنید.


خواندن مطالب زیر را پیشنهاد می‌کنیم

مقالات زیر در جهت درک بهتر شما از مطلبی که هم‌اکنون خواندید مرتب شده است.

پیام و یا پرسش‌تان را بنویسید.